Dr. Shamsia Gharjestani

Dr. Shamsia Gharjestani

Onze Lieve Vrouwstraat 111
2380 Ravels
Tel: 014654970

Biografie Dr. Shamsia Gharjestani

Ik ben geboren in Kabul, Afghanistan en behoor tot de etnische groep "Hazara". Afkomstig uit een groot gezin (7de van 11) met een liefdevolle strenge moeder als huisvrouw en een vader als tolk (Engels, Arabisch, Perzisch), die zich tevens bezig hield met internationale handel.

Een goed leven en opleiding alsmede hard werken waren erg belangrijk voor mijn ouders als toekomstverwachting voor hun kinderen.

Als 16 jarige studeerde ik af aan de middelbare school. Tijdens de Russische bezetting van Afghanistan kreeg ik de mogelijkheid om in Rusland kindergeneeskunde te studeren. Nadat ik mijn studie succesvol had afgerond, was het echter niet mogelijk om terug te keren met mijn pasgeboren dochter Aqhdas, vanwege de Taliban, om mijn droom te verwezenlijken, namelijk mijn eigen bevolking helpen als arts.

Ik werkte een half jaar in de Russische stad, Voronezj, op de afdeling gynaecologie en één jaar als kinderarts in Moskou. Vervolgens ben ik naar België geëmigreerd, ik was toen zwanger van mijn zoon Iraj, die in 1999 is geboren. In 2000 ben ik gestart met het eerste jaar van mijn kandidatuur Universiteit Antwerpen om een Belgisch Artsendiploma te behalen, aangezien mijn Russisch diploma niet werd erkend. In 2004 ben ik met grote onderscheiding afgestudeerd aan de Universiteit van Antwerpen om vervolgens in 2005 te werken als Arts-Assistent Interne Geneeskunde in het Amphia Ziekenhuis in Breda. In 2006 heb ik in Wales gewerkt als Arts Gerechtelijke Geneeskunde.

Mijn huisartsenopleiding heb ik van 2006 tot 2008 gevolgd in Leuven. Nadien werkte ik twee jaar in GVHV in Lommel en kreeg toen mijn dochter Soulmaz. Sinds de herfst van 2008 heb ik mijn eigen huisartsenpraktijk in Ravels. Gezien mijn achtergrond heb ik veel internationale levenservaring en ben nu ingeburgerd in de Kempen, waar ik gelukkig ben en geniet van mijn werk. Ik steek veel energie en liefde in mijn patiënten en kinderen.

Ik spreek Nederlands, Engels, Russisch, Perzisch, Pashto en een beetje Urdu en Hindi.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak om kennis te maken ...


Specifieke interesses:
- Interne Ziekten, ECG of hartfilm, longfunctie onderzoek of spyrometrie
- Kindergeneeskunde o.a. eczeem allergie bij baby                                    - Jaarlijkse Preventieve Controle (prostaat-, borst-, baarmoederhals- en       darmkanker)
- Reisadvies / Vaccinatie
- Manuele Therapie, behandeling sportletsels
- Chronische rug-, nek- en spierpijn
- Beglijding overgewicht, stoppen met roken
- Kleine Chirurgische ingrepen en Dermatologie, Dermatoscopie
- Gynaecologie 1ste lijn: uitstrijkje, spiraal plaatsen en verwijderen                                                          

Dr. Osama Alkiar

Dr.Osama Alkiar

Tel: 014654970Biografie Dr.Osama Alkiar

Vanaf heden ben ik huisarts in Opleiding in de praktijk van Dr Gharjestani.

In 2019 behaalde ik mijn master diploma in de geneeskunde aan de Universiteit Gent. Onder begeleiding van Dr. Gharjestani  zal ik van 1 oktober 2019 tot en met 31 maart 2021 de eerste fase van de opleiding Master na Master Huisartsgeneeskunde in haar praktijk doen.

Ik ben afkomstig uit Irak, getrouwd, en ik heb twee dochters (van 2 en 5 jaar). Ik ben geboren in Bagdad waar ik in 2007 mijn opleiding tot algemeen arts heb afgerond. Met de ambitie om me te specialiseren in de orthopedie (bewegingsapparaat), werkte ik 3 jaar als junior orthopedisch chirurg. Maar omwille van de slechte omstandigheden  kon ik mijn opleiding in de orthopedie niet volledig afmaken. In 2014 kwam ik samen met mijn vrouw naar België. Vanaf de eerste dag  heb ik me ingezet om zo snel mogelijk de taal te leren, mij  in de gemeenschap te integreren en mijn  master diploma in de geneeskunde te behalen, zodat ik  mijn job als arts weer kan uitoefenen.

Mijn moedertaal is Arabisch en ik spreek Nederlands en Engels.