Dr. Shamsia Gharjestani

Dr. Shamsia Gharjestani

Biografie Dr. Shamsia Gharjestani

Ik ben geboren in Kabul, Afghanistan en behoor tot de etnische groep "Hazara". Afkomstig uit een groot gezin (7de van 11) met een liefdevolle strenge moeder als huisvrouw en een vader als tolk (Engels, Arabisch, Perzisch), die zich tevens bezig hield met internationale handel.

Een goed leven en opleiding alsmede hard werken waren erg belangrijk voor mijn ouders als toekomstverwachting voor hun kinderen.

Als 16 jarige studeerde ik af aan de middelbare school. Tijdens de Russische bezetting van Afghanistan kreeg ik de mogelijkheid om in Rusland kindergeneeskunde te studeren. Nadat ik mijn studie succesvol had afgerond, was het echter niet mogelijk om terug te keren  vanwege de Taliban, om mijn droom te verwezenlijken, namelijk mijn eigen bevolking helpen als arts.

Ik werkte een half jaar in de Russische stad, Voronezj, op de afdeling gynaecologie en één jaar als kinderarts in Moskou. 

In 2000 ben ik gestart met het eerste jaar van mijn kandidatuur Universiteit Antwerpen om een Belgisch Artsendiploma te behalen, aangezien mijn Russisch diploma niet werd erkend. In 2004 ben ik met grote onderscheiding afgestudeerd aan de Universiteit van Antwerpen om vervolgens in 2005 te werken als Arts-Assistent Interne Geneeskunde in het Amphia Ziekenhuis in Breda. In 2006 heb ik in Wales gewerkt als Arts Gerechtelijke Geneeskunde.

Mijn huisartsenopleiding heb ik van 2006 tot 2008 gevolgd in Leuven. Nadien werkte ik twee jaar in GVHV in Lommel en kreeg toen mijn dochter Soulmaz. Sinds de herfst van 2008 heb ik mijn eigen huisartsenpraktijk in Ravels. Gezien mijn achtergrond heb ik veel internationale levenservaring en ben nu ingeburgerd in de Kempen.

Ik spreek Nederlands, Engels, Russisch, Perzisch, Pashto en een beetje Urdu en Hindi.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak om kennis te maken ...


Specifieke interesses:
- Interne Ziekten, ECG of hartfilm, longfunctie onderzoek of spyrometrie
- Kindergeneeskunde o.a. eczeem allergie bij baby                                    - Jaarlijkse Preventieve Controle (prostaat-, borst-, baarmoederhals- en       darmkanker)
- Reisadvies / Vaccinatie
- Manuele Therapie, behandeling sportletsels
- Chronische rug-, nek- en spierpijn
- Beglijding overgewicht, stoppen met roken
- Kleine Chirurgische ingrepen en Dermatologie, Dermatoscopie
- Gynaecologie 1ste lijn: uitstrijkje, spiraal plaatsen en verwijderen